Skip to content
Menu

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Drainage materialen:

 

Ons bedrijf kan drainage buizen met verschillende diameters en filters leveren en aanbrengen. Een drainage buis kan meestal niet zonder filter, het filter zorgt er voor dat hele kleine delen in de grond niet in de drainagebuis terecht komen, waardoor deze kan verstoppen. Ook zorgen deze filters voor een makkelijkere intreding van het water in de buis. Hieronder kunt u informatie vinden over verschillende filters en hun toepassingen. Ook kan u altijd telefonisch informatie krijgen, ons telefoon nummer is: 0223-637458 of 06-46043818 (George Jimmink)

Tevens kunt u bij ons terecht voor het afhalen van alle voorkomende drainage materialen en hulpstukken voor het onderhoud, reparatie of aanleg van uw drainage.

De drainagebuis is een flexibele, geribbelde buis van pvc die geperforeerd is om het grondwater in de buis toe te laten treden. De drainagebuis is verkrijgbaar in de maten:
50mm, 60mm, 65mm, 80mm, 100mm, 125mm, 160mm en 200mm.

Drainagebuis.

Drainage filters:

Het PP-450 filter is gemaakt van polypropleen (polypropyleen) vezel, deze vezels worden ook gebruikt in de tapijt industrie en zijn absoluut bestand tegen allerlei stoffen en zuren die in de grond voorkomen en verteren niet. Dit filter is eigenlijk geschikt voor vrijwel alle voorkomende grondsoorten, behalve grond met veel roest (ijzer). De P.P.450 is een fijn filter waarop roest zich gemakkelijk kan afzetten waardoor het filter verstopt kan raken. Dit is te ondervangen door jaarlijks doorspuiten van de drainagebuis.

Drainagebuis PP-450.

 

Het PP-700 filter bestaat net als het PP-450 filter uit polypropleen vezels, het verschil is dat deze vezels grover zijn dan de PP-450, waardoor er een grover filter ontstaat. Dit grovere filter gaat minder snel met fijne delen zoals roest dicht zitten, dus heeft een langere levensduur. Het nadeel is de prijs, het is aanmerkelijk duurder als het PP-450 filter.

Drainagebuis PP-700.

 

Het PS filter is gemaakt van polystyreen korrels (piepschuim balletjes) en wordt met een netje om de buis heen gehouden, het is een grof filter en uitermate geschikt voor roesthoudende gronden en gronden met een grofzandige ondergrond. Op gronden met een fijnzandige ondergrond is het minder geschikt, het filter is te open en te grof en kan daardoor inzanden. Als de buis eenmaal verzand is is hij ook met doorspuiten niet meer schoon te krijgen.
Dit filter is in 2 varianten verkrijgbaar, enkele en dubbele omwikkeling. bij de “dubbele” omwikkeling zit er meer dan 2 keer zoveel piepschuim balletjes om de buis gewikkeld. Dit geeft een grotere omtrek van de drainagebuis (Ø100mm), dit vergroot en versneld de intreding en afvoer van het grondwater.

Drainagebuis P.S.

 

Het kokos filter is vroeger enorm veel gebruikt, maar het nadeel is dat het op kleigrond vaak verteerd. Op zware kleigronden is dat geen probleem maar met een fijnzanderige ondergrond gaat op den duur de buis inzanden, en daardoor slecht afvoeren. Dit is niet het geval als de drainagebuis altijd onder waterniveau blijft aangezien er dan geen zuurstof bij de drainagebuis komt.Drainagebuis Kokos.

PCV materialen.
Ook zijn wij gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van hoofd- en afvoerleidingen en maatwerk in PCV drainage-doorspuitputten die in eigen beheer worden gemaakt. Dit geeft ons zeer veel flexibiliteit in de maatvoering en levertijd van de putten. dit wordt met name toegepast op sportvelden en golfbanen.

Drainageputten 315mmDrainage doorspuitput 315mm

 

Drainputten voetbalveld met gietijzeren deksel 315mm.                         Drainage hulpstukken.

 

Uiteraard maken wij alleen gebruik van KOMO gekeurde drainagematerialen om de kwaliteit van ons werk te kunnen garanderen. De door de KIWA afgegeven KOMO productcertificaten, voor zowel de drainagebuis als de PVC buis die wij gebruiken zijn hieronder in PDF formaat te downloaden.

                                                

KOMO Certificaat Drainagebuis                     KOMO Certificaat Renofort PVC buis